Аналіз умов руху та розробка заходів з їх покращення на ділянці автомобільної дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв км 211+400 – км 212+400 - Ракитянський, Родіон Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв км 211+400 – км 212+400. Предмет дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв від км 211+400 до км 212+400. Мета роботи полягає у розробці проекту капітального ремонту цієї ділянки, включаючи оцінку проектних рішень, аналіз умов руху та розробку заходів організації дорожнього руху. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами та нормативною документацією, а також використання методів автоматизованого проектування. Галузь використання –капітальний ремонт на ділянці автомобільної дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв між км 211+400 та км 212+400. Під час розробки кваліфікаційної роботи було виконано наступні завдання: зібрано та проаналізовано інформацію щодо параметрів ділянки дороги і району її розташування, проведено аналіз методів оцінки безпеки руху, оцінено умови руху за коефіцієнтами аварійності, спроектовано план траси, поздовжній профіль автомобільної дороги та поперечні профілі земляного полотна, розроблено заходи з організації дорожнього руху, спроектовано конструкцію нежорсткого дорожнього покриття для підсилення існуючої конструкції, а також запроектовано подовження водопропускної труби.
Keywords: капітальний ремонт; автомобільна дорога; поздовжній профіль; план траси; оцінка проектного рішення