Діагностика економічного стану автотранспортного підприємства - Гагуля, Євгеній Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 73 с., 9 рис., 24 табл., 44 джерела. ЕКОНОМІЧНИЙ СТАН, ДФАГНОСТИКА, ФІНАНСОВА СТІЙКІСТЬ, ЛІКВІДНІСТЬ, ПЛАТОСПРОМОЖНІСТЬ, ДІЛОВА АКТИВНІСТЬ, ПРОГНОЗНИЙ БАЛАНС. Мета роботи – Теоретичне та практичне обґрунтування розробки шляхів покращення економічного стану підприємства. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти діагностики економічного стану підприємства. Об’єкт дослідження – процес діагностики економічного стану ТДВ «АТП 16363». В кваліфікаційній роботі розглянуті теоретичні основи діагностики економічного стану підприємства, визначені основні методи проведення діагностики, розкриті джерела інформаційного забезпечення діагностики економічного стану підприємства, також визначена певна система показників які доцільно розрахувати підчас проведення діагностики економічного стану підприємства. Також було проведено діагностику економічного стану ТДВ «АТП 16363». За результатами фінансового аналізу були розроблені і проаналізовані шляхів покращення економічного стану ТДВ «АТП 16363». Практичне значення результатів дослідження. Проведене дослідження показало, що складання прогнозного балансу дасть можливість прогнозувати економічний стан підприємства в залежності від мінливості як внутрішніх так і зовнішніх факторів.
Keywords: економічний стан; діагностика; фінансова стійкість; ліквідність; платоспроможність; ділова активність; прогнозний баланс