Управління якістю планування міських пасажирських транспортних систем - Тараненко, Михайло Євгенович; Мигаль, Галина Валеріївна; Кобріна, Наталія Віталіївна; Тараненко, Ігор Михайлович; Taranenko, Mykhaylo; Mygal, Galyna; Kobryna, Nataliia; Taranenko, Igor (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті обґрунтована необхідність створені матмоделі керування якістю пасажирської транспортної системи (МПТС) у залежно від мети її реалізації. Оригінальність дослідження міститься у комплексному та системному підході до визначення та формулювання кількісних показників властивостей.. Для цього запропоновано склад пріоритетних властивостей системи, сформульовано набір показників властивостей, визначено їх розмірні чи відносні значення. Практична значущість полягає у можливості використання для розрахунків паспортних даних та відомих емпіричних залежностей для складових системи, які досліджуються. Поставлена мета досягнута та вирішені поставленні задачі.
Management of quality for planning of city passenger transportation systems
Keywords: міська транспортна система; показники якості; математичне моделювання; гнучкість; надійність; ергономічність; економічна ефективність; urban transport system; quality indicators; mathematical modeling; flexibility; reliability; ergonomics; economic efficiency; 629.9.017; 10.30977/VEIT.2024.26.0.5