Використання дерев’яних елементів при будівництві пішохідних мостів - Панченко, Ілона Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі проведений аналіз конструкцій існуючих пішохідних мостів, розглянуті матеріали і конструктивні рішення прогонових будов. Особлива увага приділяється прогоновим будовам, які скомбіновані з застосуванням дерев’яних елементів і металевою частиною, виконаною у вигляді структурної конструкції. В роботі розглянуті конструкції вузлів з’єднання елементів просторової металевої решітки з дерев’яними елементами настилу і розкосів. Особливу увагу надано динамічному розрахунку прогонової будови. Аналіз напружено-деформівного стану НДС виконано в програмному середовищі ПК «ЛІРА-САПР»
Keywords: пішохідний міст; дерев’яні елементи; просторова комбінована конструкція; вузол з’єднання