Удосконалення конструкції гальмівного приводу - Сапсай, Ростислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі проведено аналіз існуючих конструкцій гальмівних приводів, виявлено їх недоліки та обґрунтовано доцільність використання гідростатичного приводу з насосним гідробаковим контуром. Запропоновано нову конструкцію гальмівного приводу з підвищеним коефіцієнтом корисної дії, зменшеними гідравлічними втратами та покращеними експлуатаційними характеристиками. Ефективність розробленої системи підтверджено результатами лабораторних і дорожніх експериментальних досліджень. Практичне значення роботи полягає у можливості впровадження модернізованого гальмівного приводу у конструкцію перспективної сільськогосподарської техніки з метою покращення безпеки та надійності її експлуатації.
Keywords: гальмівний привід; гідростатичний контур; ефективність гальмування; тяговий мобільний агрегат; фрикційний механізм