Оцінка ризиків інформаційної безпеки підприємства в нечітких умовах - Коломієць, Іван Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є забезпечення необхідного рівня захисту інформаційної безпеки підприємства за рахунок створення нечіткої моделі оцінки інформаційною безпеки на основі поточного стану об'єкта захисту, що дозволить визначити значення змінних, що впливають на інформаційну безпеку підприємства. Об'єкт дослідження – інформаційна безпека підприємства. Предмет дослідження – нечітка модель оцінки інформаційною безпеки підприємства. Основні завдання та характеристики бажаних результатів (наукові або практичні) - аналіз проблеми забезпечення інформаційної безпеки підприємства, розроблено систему нечіткого висновку оцінки інформаційної безпеки підприємства, наведено приклад використання розробленої системи нечіткого висновку оцінки інформаційної безпеки підприємства. Для розробки системи нечіткого висновку було використано програмний засіб MATLAB.
Keywords: інформаційна безпека; лінгвістичні змінні; система нечіткого висновку