Розвиток персоналу в контексті застосування стратегії трансформації підприємства - П’ятак, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Для виконання поставлених у роботі завдань використано такі загальнонаукові методи: метод пізнання, теоретичного узагальнення й порівняння; метод системного аналізу та синтезу; метод структурного моделювання; метод графічного моделювання; метод економікоматематичного моделювання. В роботі розвинення визначення поняття «персонал» як головної складової стратегічного потенціалу підприємства, вдосконалено узагальнену матрицю визначення напрямів трансформації підприємства та вдосконалено комплексний підхід до трансформації підприємства. Зазначене запропоновано до використання у разі здійснення управління процесом розвитку персоналу в контексті застосування сучасних технологій трансформації підприємства для організацій усіх форм господарювання.
Keywords: управління персоналом; розвиток персоналу; зовнішнє середовище; трансформація; економічна ефективність; мотивація персоналу