Динаміка механічних приводів з кульковими обгінними муфтами - Малащенко, Володимир Олександрович; Кириченко, Ігор Георгійович; Проценко, Владислав Олександрович; Лисяк, Богдан Ярославович; Malashchenko, Volodymyr; Kyrychenko, Ihor; Protsenko, Vladyslav; Lysiak, Bohdan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано конструкцію кулькової обгінної муфти для стартера автомобілів та інших транспортних засобів. Розглянуто можливості коливних явищ. Установлено, що більша ймовірність виникнення динамічних явищ у таких системах має місце під час вкочування кульок у робочі пази веденої півмуфти. Запропоновано аналітичні залежності для визначення мінімального та максимального часу вмикання запатентованої кулькової обгінної муфти. Отримано моделі та основні параметри для подальших досліджень механічних приводів з кульковими обгінними муфтами, що працюють за принципом зачеплення.
Dynamics of mechanical drives with ball overruning clutches
Keywords: стартер; кулькова обгінна муфта; муфта вільного ходу; динаміка; clutch; overrunning ball clutch; freewheel clutch; drive kinematics; 621.825.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.168