Дослідження зміни кінематичної в’язкості охолоджувальних рідин - Казєкін, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості охолоджувальних рідин під час експлуатації легкових автомобілів. Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу охолоджувальних рідин автомобільних двигунів шляхом оцінки в`язкості антифризів. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. Розглянуто системи охолодження ДВС. Виконано аналіз існуючих охолоджувальних рідин та їх фізико-хімічних властивостей. Приведені методи визначення якості охолоджувальних рідин та класифікації антифризів. Приведені значення зміни кінематичної в’язкості охолоджувальних рідин від температури та наробітки.
Keywords: СИСТЕМА ОХОЛОДЖЕННЯ АВТОМОБІЛІВ; ОХОЛОДЖУЮЧА РІДИНА; АНТИФРИЗ; КІНЕМАТИЧНА В`ЯЗКІСТЬ; НАРОБІТКА; ЕКСПЕРИМЕНТ.