Дослідження ефекту теплового острова в місті Харків - Роговий, А. С.; Роговой, А. С.; Rogovyi, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
На основі числового моделювання рівнянь течії повітря, рівнянь теплоперенесення з урахуванням сонячної радіації досліджено прояви ефекту «теплового міського острова» на прикладі ділянки міської забудови м. Харкова. Отримано показники зміни температури повітря в різний час протягом доби.
Исследование эффекта теплового острова в городе Харьков
Investigation of the effect of a thermal island in Kharkiv
Keywords: тепловий міський острів; теплоперенесення; міська забудова; модель турбулентності; сонячна радіація; тепловой городской остров; теплоперенос; городская застройка; модель турбулентности; солнечная радиация; heat urban island; heat transfer; urban development; turbulence model; solar radiation; 551.588.7