Оцінка впливу параметрів рульового керування транспортних засобів на динаміку розгону і гальмування - Яковенко, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес зміни параметрів рульового керування легкового автомобіля, що впливають на керованість у процесі розгону-гальмування. Мета дослідження – підвищення безпеки руху шляхом підвищення керованості легкових автомобілів в процесі експлуатації. Методи дослідження. У роботі використано теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу диференціальних рівнянь. Експериментальні методи дослідження включали імітаційні випробування автомобіля під час розгону та гальмування. У дипломній роботі було проведено аналіз науково-технічних рішень стосовно керованості під час розгону та гальмування автомобілів; дослідження факторів, що впливають на керованість легкових автомобілів під час розгону і гальмування, аналіз результатів теоретичних і експериментальних досліджень. Розроблено методику експериментальних досліджень керованості під час розгону і гальмування легкових автомобілів.
Keywords: ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; РУЛЬОВЕ КЕРУВАННЯ; КЕРОВАНІСТЬ; РОЗГОН; ГАЛЬМУВАННЯ; ЕКСПЛУАТАЦІЯ