Вдосконалення програми розрахунку нежорсткого дорожнього одягу УКРРДО 23 - Гурин Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – додати у програму УКРРДО автоматизацію посилення і розрахунку дорожнього одягу на морозостійкість. У роботі були розглянуті програми розрахунку нежорстких дорожніх одягів за сучасними українськими нормативами. Зроблено висновок, що на даний момент проблема автоматизованого розрахунку нежорстких дорожніх одягів за українськими нормативами є актуальною. Було поставлено за мету удосконалення програми розрахунку нежорстких дорожніх одягів УКРРДО 23. Напрямки удосконалення обрані наступні: визначення товщини шару посилення дорожнього одягу за ВБН: В.2.3-218-186 та розрахунок конструкції дорожнього одягу на морозостійкість за ГБН В.2.3-37641918-559. У роботі усі поставлені задачі були виконані, програму автоматизованого розрахунку нежорстких дорожніх одягів за українськими нормативами УКРРДО 23 вдосконалено.
Keywords: дорожній одяг нежорсткого типу; автоматизація розрахунків; посилення; морозостійкість; алгоритм; номограма