Автоматизація процесу діагностування систем запалювання автомобілів - Ель Ааднані, Фірдаус (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – система запалювання автомобільного двигуна. Мета проекту – розробка ефективного методу діагностування системи запалювання. Проведений аналіз існуючих у даний час методів і засобів діагностування системи запалювання автомобільного двигуна. Для автоматизації процесу діагностування системи запалювання необхідно автоматичне порівняння параметрів математичної моделі, які описують спектральні характеристики сигналу напруги первинного кола досліджуваної системи з параметрами, що містяться в інформаційній базі даних. Метод автоматизованого діагностування системи запалювання можна вважати як адаптивну, відкриту діагностичну систему, на основі передбаченої можливості поповнення інформаційної бази даних параметрів математичної моделі, які описують різні несправності системи запалювання. Такий підхід дозволяє налаштувати діагностичну систему для різних типів систем запалювання і поповнювати інформаційну базу при появі несправностей, які в неї не занесені.
Keywords: МЕТОДИ ДІАГНОСТУВАННЯ СИСТЕМ ЗАПАЛЮВАННЯ; АВТОМАТИЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ДІАГНОСТУВАННЯ СИСТЕМИ ЗАПАЛЮВАННЯ; МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ