Модернізація гідропривода мобільного підйомника з робочою платформою моделі Leguan - Терещенко, Руслан Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт розробки – об’ємний гідропривод пересування мобільного підйомника з робочою платформою Leguan з підвищеними значеннями маси 1900 кг і швидкості до 11 км/год. Мета кваліфікаційної роботи бакалавра – розрахунок об’ємного гідропривода підйомника з підвищенми масою і швидкістю пересування. Методика виконання – аналітичні розрахунки щодо тягового-швидкісної характеристики ти визначення параметрів гідропривода з використанням пакету прикладних програм VisSim. Приведені загальний вид, гідравлічні принципові та розрахункові схеми об’ємного гідропривода пересування мобільного підйомника з робочою платформою Leguan на колісному шасі. Визначені параметри насоса та героторних гідромоторів для пересування підйомника масою 1900 кг на швидкості до 11 км/год. Визначені ККД гідропривода та втрати потужності для вибору відповідного оливаохолоджувача. Обрані насос та гідромотор-колеса. Проведені техніко-економічні розрахунки та представлені матеріали щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мобільний підйомник з робочою платформою; об’ємний гідропривод для пересування; насос; гідромотор