Спосіб трибометрії контакту пласких поверхонь тертя - Подригало, Михайло Абович; Шеїн, Віталій Сергійович; Бистров, Денис Сергійович; Маслов, Микита Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Спосіб трибометрії контакту пласких поверхонь тертя включає вимірювання моменту на супорті дискового механізму та тиску робочої рідини у порожнинах опорного гідроциліндра. Момент на супорті при загальмованому дисковому механізмі створюють за рахунок моменту навантаження, який прикладено до гальмівного диска від навантажувального гідроциліндра, причому вимірювання тиску робочої рідини у порожнинах опорного гідроциліндра здійснюють після появи відносного зміщення поверхонь тертя.
Keywords: трибометрія; дисковий механізм; гідроциліндр; гальмівний диск