Впровадження ефективної HR-системи суб’єкта підприємництва - Дмитренко, Сергій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 52 с., 5 рис., 11 табл., 40 джерел. HR-АНАЛІТИКА, СИСТЕМА, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ДАШБОРД, ЛЮДСЬКІ РЕСУРСИ, ОРГАН УПРАВЛІННЯ, ДІЯЛЬНІСТЬ. Об’єктом дослідження є процес впровадження системи HR-аналітики у діяльність підприємства. Мета роботи – дослідження сучасних підходів до управління людськими ресурсами організації на основі інструментів HR-аналітики та розробити пропозиції щодо впровадження системи HR-аналітики на автотранспортному підприємстві АТ «ХПАС». Метод дослідження – порівняльно-економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; вибіркове спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; бюджетний метод. У теоретичній частині представлені основні поняття, цілі, завдання, види, етапи і технології HR аналітики, а також методики оцінки ефективності застосування HR-аналітики на підприємства. У практичній частині описується загальна характеристика досліджуваного підприємства АТ «ХПАС», проведено аналіз можливостей і ризиків застосування HR-аналітики для оптимізації процесів Управління персоналом в АТ «ХПАС». На основі отриманих даних розроблені пропозиції щодо оптимізації впровадження системи HR-аналітики в організацію АТ «ХПАС». Впровадження пропозицій та рекомендацій, наданих у дослідженні, полягає у можливості застосування розроблених теоретичних положень, висновків та методичних рекомендацій на рівні окремих автотранспортних підприємстві, а також впровадити запропоновані рекомендації щодо системи HR-аналітики як інструменту прийняття кадрових рішень на основі даних про людські ресурси у діяльність АТ «ХПАС».
Keywords: hr-аналітика; система; автотранспортне підприємство; дашборд; людські ресурси; орган управління; діяльність