Оціночне зонування території села Жуки Полтавського району Полтавської області - Аксу, Тетяна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра визначено основні теоретичні положення та нормативну-правову базу щодо проведення нормативної грошової оцінки та встановлено, що оціночне зонування є обов’язковим етапом під час її проведення. Виконано оціночне зонування території с. Жуки, отримано 14 оціночних районів, мінімальна площа яких становить 17,0060 га, максимальна – 86,1960 га. Проведено розрахунок коефіцієнту Км4, що враховує зональні фактори місця розташування земельної ділянки, для кожного оціночного району. Коефіцієнт Км4 має значення від 0,889 до 1,195. Практичне значення отриманих результатів полягає в проведенні оціночного зонування з використанням геоінформаційних технологій, яке дозволяє сформувати просторово обґрунтовану систему оцінки, що забезпечує ефективне управління земельними ресурсами, планування розвитку територій та справедливий розподіл податкового навантаження.
Keywords: оціночна зона; коефіцієнт Км4; геоінформаційна система; база геоданих; бальна оцінка