МОДЕЛЬ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАТРИМКИ ПІШОХОДІВ ПРИ ПЕРЕХОДІ ВУЛИЦЬ І ДОРІГ ПОЗА ПІШОХІДНИМ ПЕРЕХОДОМ - Горбачов, П. Ф.; Макарічев, О. В.; Атаманюк, Г. В.; Горбачёв, П. Ф.; Макаричев, А. В.; Атаманюк, А. В.; Horbachov, P.; Makarichev, A.; Atamanyuk, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Обґрунтовується доцільність організації дорожнього руху в місцях пересічення транспортних і пішохідних потоків з точки зору витрат часу учасників руху на подолання конфліктної ділянки. Описується аналітична модель часу затримки пішоходів для найпростішого випадку – при переході вулиці без позначеного пішохідного переходу.
МОДЕЛЬ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗАДЕРЖКИ ПЕШЕХОДОВ ПРИ ПЕРЕХОДЕ УЛИЦ И ДОРОГ ВНЕ ПЕШЕХОДНОГО ПЕРЕХОДА
MODEL OF DETERMINING THE PEDESTRIANS’ DELAY IN THE CROSSING OF STREETS AND ROADS OUTSIDE THE PEDESTRIAN CROSSING
Keywords: модель часу затримки; математичне очікування; тимчасове вікно; найпростіший потік; пішохід; автомобіль; інтенсивність; ймовірність; модель времени задержки; математическое ожидание; временное окно; простейший поток; пешеход; автомобиль; интенсивность; вероятность; model of time delay; expected value; time interval; the simplest flow; pedestrian; automobile; intensity; probability; 656.051