Формування мережi велосипедного транспорту в мiстах з низьким рiвнем його використання - Чернишова, Олена Сергiївна (My University, 2019)
Актуальність теми. Велосипедний транспорт є одним із найефективніших видів транспорту з точки зору використання міського простору та енергоресурсів, не спричиняє прямого впливу на навколишнє середовище і позитивно впливає на фізичний та емоційний стан його користувачів. Станом на 2018 рік понад 25 міст України затвердили власний нормативні документи – концепцію або програму, що регламентують стратегію розвитку велосипедного руху. Більшість концепцій мають на меті розвиток велосипедного руху, розбудову велосипедної інфраструктури, поширення культури використання велосипеду як міського транспортного засобу та підвищення безпеки велосипедистів.
Keywords: 656.183