Системи раннього попередження про критичні стани водіїв: дослідження архітектурних підходів та алгоритмів - Землянов, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою дипломної роботи є дослідити архітектурні підходи та алгоритми моніторингу стану водія, спроєктувати offline-first рішення для системи раннього попередження про критичні стани та розробити прототипи компонентів системи. Об’єктом дослідження є процес забезпечення безпеки перевезень у логістичних операціях через моніторинг стану водіїв. Предметом дослідження є методи, моделі та програмно-технічні засоби систем раннього попередження про критичні стани водіїв. Основна ідея рішення зосереджена у серверній частині: робота з БД, автентифікація/авторизація, приймання відповідей опитувань і оцінювання ризику (нормалізація значень, перевірка критичних індикаторів, застосування порогів і формування рекомендацій). Система має два інтерфейси: мобільний застосунок із підтримкою offline-first (локальне збереження та синхронізація після відновлення мережі) і веб-кабінет з аналітичними зведеннями/дашбордом для диспетчерського контролю. У результаті реалізовано програмний комплекс (сервіс оцінки ризику, модуль збереження анкетування, механізми формування аналітики), який може бути розвинений через розширення показників, інтеграцію телематичних або сенсорних даних та уточнення правил оцінювання ризику.
Keywords: системи раннього попередження; критичні стани водіїв; моніторинг; опитувальники; Android; Offline-first; PHP; MySQL; JSON