Проєкт Реконструкція ділянки автомобільної дороги державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ КМ 164+500 – КМ 170+000 у Миколаївській обл. - Савченко, Анна Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання реконструкції ділянки автомобільної дороги з метою розробки питань по покращенню умов та безпекируху. За результатами обстеження визначені показники інтенсивності руху складу транспортного потоку і встановлено збільшення великовантажних автомобілей, також встановлено незадовільний стан покриття дорожнього одягу, що сприяє зростанню дорожньо-транспортних пригод. Згідно з результатами проведених розрахунків встановлені показники перспективної інтенсивності руху. На основі результатів обстеження і характеристик перспективної інтенсивності прийнято рішення по реконструкції ділянки автомобільної дороги із переведенням її із 2 категорії до категорії 1-б. Запроектовано план траси ділянки автомобільної дороги із зберіганням вісі проїздної частини. Запроектовано поздовжній профіль, прийняті 3 типи поперечних профілів земляного полотна, виконано розрахунки конструкцій дорожнього одягу на ділянках підсилення, поширення та нового будівництва. Розроблені заходи для покращення організації та безпеки руху. Виконані розрахунки поточних витрат до і після реконструкції
Keywords: реконструкція; автомобільна дорога; інтенсивність руху; план траси; дорожній одяг; безпека руху