Технологія і організація робіт з будівництва автомобільної дороги IV категорії в Херсонській області - Лук'янов, Валентин Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі розглянуті кліматичні умови району будівництва. Запропонована технологія та організація робіт з будівництва водопропускної труби, технологія та організація робіт з будівництва земляного полотна. Детально викладена технологія та організація робіт з будівництва шарів дорожнього одягу: основа − ґрунт, укріплений цементом; фракціонований щебінь влаштований по способу заклинки; чорний щебінь; покриття − щільний дрібнозернистий асфальтобетон марки І типу Б.
Keywords: будівництво автомобільної дороги; водопропускна труба; земляне полотно; дорожній одяг; контроль якості; охорона праці; охорона навколишнього середовища