Дизель потужністтю 38 кВт на базі двигуна Lombardini 2204 для мінівантажного автомобіля категорії N1. Частина 3. Компонування рідинного радіатора в систему охолодження малолітражного дизеля - Нежид, Данило Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Актуальність теми роботи пов'язана з компонуванням рідинного радіатора на дизелі Lombardini 2204 для міні вантажного автомобіля категорії N1. Мета дослідження: визначення вихідних параметрів рідинного радіатора і компонування його відносно дизеля на мінівантажний автомобіль категорії N1. Об’єкт дослідження – рідинний радіатор системи охолодження дизеля Lombardini 2204 для мінівантажного автомобіля категорії N1. Предмет дослідження оцінка впливу техніко-економічних показників рідинного радіатора системи охолодження ДВЗ при збільшенні потужності з 18,5 до 38 кВт на експлуатаційну стабільність циліндро-поршньової групи моторної установки. В роботі наведено тепловий розрахунок та розрахунок рідинного радіатора системи охолодження дизеля Lombardini 2204 для мінівантажного автомобіля категорії N1. За даними теплового розрахунку виконаний динамічний та міцностний розрахунки та побудовані годографи навантажень на шатунні та корінні шийки та підшипники ДВЗ. На підставі попередньо виконаних досліджень вузлів системи охолодження розроблено ККД компонування рідинного радіатора дизеля Lombardini 2204 для мінівантажного автомобіля категорії N1. Наведено економічне обґрунтування необхідності проектування двигуна, а також аналіз робочих умов охорони праці при виготовленні удосконалених вузлів і деталей АТЗ і ДВЗ.
Keywords: дизель Lоmbardini LDW 2204; рідинний радіатор; система охолодження; конструкторська документація; міні вантажний автомобіль; категорія N1