Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті бул. Б. Хмельницького – просп. Героїв Харкова м. Харків - Мочерняк, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою даної роботи є аналіз існуючої ОДР на перехресті бульвару Б. Хмельницького та проспекту Героїв Харкова, а також розробка та оцінка ефективності альтернативних варіантів організації руху за допомогою програмного комплексу VISSIM. Об’єкт – дорожній руху на перехресті бульвару Б. Хмельницького та проспекту Героїв Харкова. Предмет – ефективність функціонування перехрестя бульвару Б. Хмельницького та проспекту Героїв Харкова. В результаті роботи створена імітаційна модель досліджуваного перехрестя для симуляції руху транспорту та оцінки його характеристик. Рекомендації з впровадження: розробки можуть бути використані при реконструкції досліджуваного перехрестя.
Keywords: транспортні потоки; моделювання дорожнього руху; організація дорожнього руху; світлофорне регулювання; перехрестя