Визначення адгезії бітумів з добавкою поверхнево-активних речовин та розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі в Хмельницькій області - Лисенко, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розглянуто питання використання під час виробництві асфальтобетонних сумішей поверхнево-активних речовин з метою підвищення водостійкості асфальтобетонів та наведені дані щодо впливу адгезійної добавки УДОМ-4 на властивості бітумів та асфальтобетонів. Виконанні розрахунки параметрів складів сировинних матеріалів, розроблена технологічна схема приготування в’яжучого з адгезійною добавкою та виробництва асфальтобетонних сумішей на заводі. Розроблено схему генерального плану асфальтобетонного заводу. Наведено вимоги з охорони праці, охорони навколишнього середовища, а також економічні розрахунки приготування асфальтобетонних сумішей.
Keywords: асфальтобетонний завод; асфальтобетонна суміш; адгезійна добавка; поверхнево-активна речовина; бітум; технологія; охорона праці; економіка