Дослідження ефективності інтеграції сучасних технологій в сервісну систему автомобільного транспорту - Бєляков, Антон Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – сервісна система автомобільного транспорту в умовах переходу до сучасних цифрових технологій. Предмет дослідження – процеси, методи і організаційні форми інтеграції новітніх технологій у діяльність автосервісних підприємств з метою підвищення їх ефективності. Мета роботи – підвищення ефективності функціонування сервісної системи автомобільного транспорту шляхом інтеграції сучасних технологій, що забезпечують покращення діагностики, обслуговування і управління ресурсами підприємств автосервісу. У роботі досліджено питання підвищення ефективності сервісного обслуговування автомобільного транспорту шляхом впровадження сучасних технологій, таких як цифрові платформи, автоматизовані системи контролю технічного стану, телеметрія, великі дані, елементи штучного інтелекту. Проаналізовано сучасні організаційні форми технологічних процесів автосервісних підприємств (АСП), здійснено моделювання переходу до інноваційних технологій обслуговування та визначено ключові критерії ефективності їх впровадження. Розроблено рекомендації щодо організації виробничих процесів на СТО, управління ресурсами та контролю якості надання послуг.
Keywords: сервісна система; автомобільний транспорт; ефективність; інформаційні системи; управління сервісом; оптимізація процесів