Геоінформаційні системи для обробки результатів геодезичних вимірів на територію населеного пункту - Мороко, Ярослав Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи було проаналізувати застосування геоінформаційних систем при створенні картографічної основи на територію населених пунктів. Застосування програмного забезпечення для обробки результатів геодезичного знімання при створенні цифрової картографічної системи територій населеного пункту дає найшвидші і найточніші результати. Методи дослідження – проведення геодезичних робіт на великих територіях, комп’ютерна обробка результатів геодезичних вимірів та картографічна побудова в електронному вигляді. Розробка картографічної основи на територію населених пунктів проводиться розробниками містобудівної документації, підприємствами, організації, які мають у своєму штаті за основним місцем роботи кваліфікованих інженерів-геодезистів і які відповідають за якість робіт із геодезичних робіт. При розробці таких проектів фахівці цієї галузі використовують ГІС-технології та сучасні програмні засоби обробки.
Keywords: геодезичні виміри; геоінформаційні системи; програмні засоби обробки геодезичної інформації