Компьютерна технологія синтезу систем відеоспостереження - Корольков, Ігор Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Дипломна робота присвячена питанню підвищення ефективності систем відеоспостереження за рахунок розробки комп’ютерної технології виявлення витоків в мережі теплопостачання. Технічні засоби відеоспостереження грають найбільш істотну роль в структурі інтегрованих систем охорони, так як виводять систему охорони об'єкта на якісно вищий рівень. Цінність технічних засобів відеоспостереження полягає в тому, що вони дозволяють отримати візуальну картину стану об'єкту, що охороняється, що володіє такою високою інформативністю, яку не можуть дати ніякі інші технічні засоби охорони. При цьому співробітник охорони знаходиться далеко від зони спостереження (тобто на безпечній відстані). Це створює йому умови для досить спокійного аналізу одержуваної інформації та прийняття обдуманого рішення. Для досягнення мети були вирішені наступні задачі проведен аналіз існуючих принципів побудови системи відеоспостереження; розроблено технологію синтезу системи охоронного відеоспостереження; розроблено структурна схема системи відеоспостереження; обгрунтовані критерії та розробити систему вибору відеокамер; розроблено комп’ютерну технологія вибору відеокамери для системи відеоспостереження.
Keywords: відеоспостереження; система; відеокамери; охоронне відеоспостереження; компьютерна технологія; модель вибору