Прогнозування залишкового ресурсу гібридної силової установки автомобіля. - Атія Мохамед, Рагой Мохамед Ахмед (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є прогнозування залишкового ресурсу гібридної силової установки автомобіля. Об'єктом дослідження є ресурс гібридної силової установки автомобіля. Предметом дослідження є визначення ефективної роботоздатності гібридної силової установки транспортного засобу на етапі експлуатації. На підставі проведеного аналізу сучасного стану і конструктивних особливостей обґрунтовано принцип і удосконалено метод оцінки залишкового ресурсу гібридної силової установки автомобіля, що забезпечує єдиний підхід дослідження технічного стану агрегатів незалежно від схеми будови та особливостей гібридного автомобіля. Більшість викладених технологій діагностування гібридних силових установок не дозволяють об’єктивно проводити комплексну оцінку їх технічного стану за діагностичними параметрами, оскільки не відпрацьовано механізм їх спільного нормування і приведення до єдиної шкали вимірювання. Запропоновано побудова процесу оцінки технічного стану гібридного автомобіля на підставі концепції елементів штучного інтелекту управління з адаптивним підходом.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ГІБРИДНА СИЛОВА УСТАНОВКА; ЗАЛИШКОВИЙ РЕСУРС; КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ; ДІАГНОСТУВАННЯ