Дослідження умов введення світлофорного регулювання на перехресті ВДМ міста - Бондарєв, Ілля Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета – аналіз і визначення необхідних та достатніх умов, при яких введення на перехресті світлофорного регулювання є необхідним і виправданим, а також визначення умов, при яких світлофорна сигналізація є недоцільною. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехрестях ВДМ міст. Предмет дослідження - умови введення світлофорного регулювання на перехресті ВДМ міста. Робоча гіпотеза - припускається, що введення світлофорного регулювання за таким універсальним параметром як затримки ТЗ буде також ефективним та зручним для визначення цих умов. Метод дослідження – аналітичний. Проаналізовано можливість визначення умов введення світлофорного регулювання на перехресті на основі такого універсального параметру як затримки руху транспортних засобів та розроблена методика визначення необхідності введення світлофорного регулювання на перехресті на основі затримок руху транспортних засобів. Методика може бути використана при визначенні необхідності введення світлофорного регулювання на перехресті.
Keywords: світлофорне регулювання; пропускна спроможність перехрестя; інтенсивність транспортного потоку; затримки транспортних засобів; моделювання дорожнього руху; імітаційне моделювання дорожнього руху