Модель вибору мініекскаватора для дорожньо-будівельних робіт за багатьма критеріями - Філь, Наталія Юріївна; Ільге, Ігор Генріхович; Fil, Nataliya; Ilge, Igor; Филь, Наталья Юрьевна; Ильге, Игорь Генрихович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі проведено аналіз проблеми вибору мініекскаваторів. Характерною особливістю мініекскаватора є невеликі розміри. У сучасних умовах постає проблема доцільного вибору мініекскаватора, виходячи з критеріїв необхідної функціональності й економічної ефективності. Уперше розроблено модель вибору мініекскаватора, яка, на відміну від наявних, дозволяє обрати будівельну машину за багатьма критеріями та обмеженнями. Подальші дослідження будуть спрямовані на практичну реалізацію моделі у вигляді програмно-методичного комплексу.
Model of choosing a mini-excavator for road con-struction work according to many criteria
Модель выбора мини-экскаватора для дорожно-строительных работ по многим критериям
Keywords: мініекскаватор; критерій; обмеження; маса; потужність; витрати; мини-экскаватор; критерий; ограничения; масса; мощность; расходы; mini-excavator; criteria; limitations; weight; power; costs; 519.81:69.002; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.114