Зменшення браку листових заготовок зі сталі 08Ю, призначених для холодного штампування виробів - Дощечкіна, І. В.; Doschechkina, І. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Встановлені оптимальні параметри швидкісного режиму рекристалізаційного відпалу холодно-катаної тонколистової сталі 08Ю, який забезпечує найкращу структуру й властивості для по-дальшої холодної обробки тиском. Досліджені температурно-часові режими подальшого пере-старування і для запобігання процесів її природного старіння під час тривалого вилежування або транспортування. Запропонований спосіб та режими термічної обробки заготовок із го-тового листа прокату сталі 08Ю для полегшення їхньої деформованості та покращення штампованості з метою зменшення браку в процесі виготовлення виробів холодним деформу-ванням із глибоким та складним витягуванням.
Reducing the flaws of 08Yu steel sheet blanks, designed for cold stamping products
Keywords: тонкий лист; холоднокатана сталь 08Ю; швидкий нагрів; рекристалізаційний відпал; структура; властивості; перестарювання; старіння; технологічна пластичність; холодна обробка тиском; глибоке витягування; thin sheet; cold-rolled 08Yu steel; rapid heating; recrystallization annealing; structure; properties; aging; techological plasticity; cold pressure treatment; deep drawing; 669.141.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.47