Розробка малогабаритного устаткування для горизонтального буріння отворів буророзкочуючим робочим органом - Якименко, Ігор Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності прокладання трубопроводів безтраншейним методом бурінням з поєднанням шнекового та розкочуючого робочих органів для отримання отворів діаметром до 250 мм на глибині до 5-и метрів. Проведено аналіз інформаційних джерел по темі роботи. Виконано розрахунки на міцність установки та її елементів. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бурова установка; свердловина; робочий орган; шнек; розкат; привід; анкерне кріплення; приспособа