Удосконалення обліку розрахунків з покупцями на підприємстві - Табачук, Максим Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В ринкових умовах господарювання існує об’єктивна потреба в оновленні теоретико-методологічних засад бухгалтерського обліку та максимального наближення до міжнародних стандартів, особливо в сфері оптової та роздрібної торгівлі, де чіткий облік розрахунків з покупцями є необхідним елементом ефективного управління. Постійно зростаючі потреби ефективного управління розрахунками з покупцями вимагають відповідних змін в системі обліку, формах, видах розрахунків, методах управління та впливу на дебіторську заборгованість. Одержані результати та шляхи покращення обліку та аудиту розрахунків з покупцями можуть бути використані для вдосконалення організації обліку на підприємстві.
Keywords: розрахунки з покупцями; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; інвентаризація; аудит