Вплив конкурентного середовища на економічну діяльність автотранспортного підприємства - Загоруйко, Володимир Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Задачі, які поставлені в роботі: розглянути конкурентоспроможність підприємства як економічну категорію; дослідити конкурентні переваги як ціль наступальної стратегії; охарактеризувати діяльність компанії ТОВ "Краб"; проаналізувати економічні показники підприємства; розробити заходи щодо підвищення конкурентоспроможності транспортної компанії ТОВ "Краб" на ринку. Для усунення виявлених проблем ТОВ "Краб" і підвищення конкурентоспроможності компанії було розроблено заходи інноваційного характеру, що дадуть змогу компанії "Краб" не тільки утримувати свої лідерські позиції, а й, завдяки їхній інноваційній спрямованості, відповідатимуть сучасним вимогам ринкової економіки. Ці заходи характерні як для цієї транспортної компанії, так і для інших компаній галузі і можуть бути практично застосовні ними.
Keywords: конкурентоспроможність; продукція; економічні показники; транспорт; вдосконалення; ефективність