Забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу - Туржанський, Арсеній Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – шляхи забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу. Мета роботи – поглиблення теоретичних і методичних основи забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу, розробка рекомендацій щодо забезпечення ефективності діючої системи управління персоналом. Методи дослідження - структурно-лінгвістичний, етимологічний аналіз, метод порівнянь, комплексна оцінка, IDEF0, експертне опитування, математично-економічні методи. В дипломній роботі визначено принципи організації роботи управлінського персоналу. Була розроблена система та модель забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу, що включає в себе на «вході» ресурси та на «виході» цілі у сфері організації ефективності роботи управлінського персоналу. Була обґрунтована система показників ефективності роботи управлінського персоналу, яка включає в себе стаж та освіту працівників, ділові якості та складність виконуваних робіт, якість праці (результат). Розроблено методичний підхід до оцінки ефективності роботи управлінського персоналу. На основі принципів оцінки було обрано комплексну оцінку ефективності роботи управлінського персоналу. Розроблені планові заходи щодо впровадження комплексної оцінки ефективності роботи управлінського персоналу, які допомагають визначити ефективних та неефективних управлінських працівників. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження - формування механізму розвитку управлінського персоналу підприємства.
Keywords: персонал; управлінський персонал; ефективність роботи; забезпечення; комплексна оцінка; система