Вплив віддаленої роботи на розвиток комунікаційної структури підприємства - Ветчинкін, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – комунікаційні та трудові процеси між співробітниками підприємств, які працюють на віддаленому режимі роботи. Предмет дослідження – віддалений режим роботи як нова форма зайнятості на українському ринку праці. Мета роботи – виявити особливості та характерні риси організації віддаленого режиму роботи та оцінити їх вплив на комунікаційну структуру підприємства. Метод дослідження – вторинний аналіз та інтерпретація даних; статистичний та структурно-функціональний аналіз; метод порівняльного аналізу та узагальнень; логічно-діалектичний метод; графічний метод. Наукова новизна роботи полягає у розвитку науково-теоретичних основ управління системою комунікації на засадах впровадження інструментів цифровізації в комунікаційну політику організації. Результати роботи апробовано на Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні напрямки розвитку економіки і менеджменту підприємств України», ХНАДУ, листопад 2023 р.
Keywords: комунікації; віддалена робота; організація; CRM-система; ефективність