Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту - Кашкевич, Світлана Олександрівна; Шишацький, Андрій Володимирович; Неронов, Сергій Миколайович; Плєхова, Ганна Анатоліївна; Єфименко, Олександр Володимирович; Плєхов, Данило Олександрович; Багмут, Роман Борисович; Гурко, Олександр Геннадійович; Возниця, Анастасия Сергіївна; Яценко, Олексій Олексійович; Кочина, Анастасія Анатоліївна; Любий, Євген Володимирович; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту містить передавальну частину пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту та приймальну частину пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту. Передавальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту та приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту з'єднані між собою послідовно. До складу пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту додатково введено блок нейро-нечіткого прийняття рішень, блок прогнозування, блок навчання баз знань та блок генетичної оптимізації. Приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту з'єднана послідовно з першим входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока прогнозування з'єднано з другим входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока навчання баз знань з'єднано з третім входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока генетичної оптимізації з'єднано з входом блока навчання баз знань. Вихід блока нейро-нечіткого прийняття рішень з'єднано з входом передавальної частини пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з елементами штучного інтелекту.
Keywords: штучний інтелект; пристрій обробки різнотипних даних