Розробка тягового електропривода для маршрутного транспортного засобу - Бурла, Ілля Артемович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: підвищення екологічності та економічної ефективності рейсових автобусів. Об’єкт роботи: процес переобладнання рейсового автобуса в електричний транспортний засіб (електробус). Предмет роботи: розробка електробуса малого класу. В дипломній роботі бакалавра вирішені наступні питання: - проведений вибір рейсового автобуса для переобладнання в електричний транспортний засіб; - обґрунтований тип тягового електричного двигуна та проведений розрахунок його номінальної потужності; - обґрунтований тип тягової акумуляторної батареї та проведений розрахунок її енергоємності та часу зарядки; - розглянути питання охорони праці; - сформульовані висновки.. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні, виробництві і експлуатації електричних транспортних засобів.
Keywords: електробус; автобус; тяговий електропривод; тягова акумуляторна батарея; енергоємність