Удосконалення методики визначення коєфіцієнтів втрат в гідравлічних та пневматичних приводах автомобілів - Мєдвєдєв, Костянтин Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – робочі процеси у гідравлічних та пневматичних ланках гальмового привода транспортного засобу. Мета роботи – удосконалення методики визначення коефіцієнтів втрат в гідравлічних та пневматичних приводах автомобілів шляхом вибору раціональних параметрів коефіцієнтів втрат. В даній дипломній роботі проведено розрахунки параметрів пневматичного гальмового крану транспортного засобу з двоконтурною гальмовою системою та визначено його раціональні характеристики на основі удосконаленої методики визначення коефіцієнта втрат у пневмоприводах на прикладі транспортного засобу категорії М3, який дозволяє перевозити пасажирів на між обласних та регіональних напрямках. Результати моделювання виконані в магістерській роботі можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових агрегатів.
Keywords: гальмовий кран; гальмова система; пневматичний привід; коефіціенти втрат