Розробка технічного рішення для покращення можливостей легкового автомобіля під час парковки - Мошенський, Віталій Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – покращення можливостей візуалізації руху легкового автомобіля під час паркування. Об’єкт роботи – процес підвищення безпеки паркування легкового автомобіля з допомогою електронних технічних засобів. Предмет роботи – технічні пристрої і системи для підвищення безпеки руху легкового автомобіля під час паркування. Метод виконання роботи – використання способів проектування мікроконтролерних систем, що використовують засоби відображення для додаткового інформування водія. У дипломній роботі проаналізовані технічні системи для створення комфортних умов для водія, що знаходиться в салоні автомобіля, під час виконання ним маневрів парковки. Рекомендовано використовувати додаткову камеру заднього виду, що встановлюється в салоні автомобіля біля заднього скла. Розробка рекомендована в якості найбільш бюджетного заходу для автомобільних транспортних засобів, що взагалі не мають ніяких подібних засобів. Особливістю запропонованого рішення є відсутність механічного руйнування елементів кузова автомобіля. Запропоновано методику і рекомендації по дообладнанню легкового автомобіля обраними технічними засобами з можливим використанням стандартних пристроїв або наявних ресурсів автомобіля.
Keywords: безпека руху; технічні засоби візуалізації; паркування; парктронік; асистент парковки; відеокамера