Розробка кадрової політики підприємства - Сафронов, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалено сутність терміну «кадрова політики підприємства», у якому, на відміну від розміщених у провідних публікаціях, повністю взяті до уваги та включені основні суттєві його характеристики, як от: сукупність (набір) принципів, методів, форм, критеріїв роботи з персоналом; напрямок роботи з кадрами; направленість на створення кваліфікованого і високопродуктивного згуртованого колективу; спрямованість на збереження, зміцнення і розвиток кадрового потенціалу; відповідність загальній стратегії. Кадровою політикою підприємства пропонується вважати сукупність принципів, правил, критеріїв та методів роботи з персоналом, що визначають основні напрями роботи з кадрами, спрямовані на створення компетентного згуртованого колективу, а також збереження, зміцнення і розвиток кадрового потенціалу відповідно до корпоративної або бізнес-стратегії підприємства.
Keywords: персонал; кадрова політика; управління персоналом; напрямки кадрової політики; типи кадрової політики