Вибір служби вебхостингу для застосунків на базі фреймворку Django - Парфьонов, Юрій Едуардович; Колгатін, Олександр Геннадійович; Parfonov, Yurii; Kolgatin, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Статтю присвячено питанням вибору провайдера хостингу для вебзастосунків на базі фреймворку Django. Розглянуто використання мови Python для розроблення вебзастосунків, особливості створення серверної частини таких застосунків, використання для цього серверного вебфреймворку Django, показники якості функціонування застосунків, що розгорнуті на будь-якому вебхостингу, етапи вибору вебхостингу на прикладі вебзастосунку KnAS4Web. Виконано порівняльний аналіз служб вебхостингу Heroku та PythonAnywhere. Зроблено висновок про доцільність використання служби PythonAnywhere для хостингу вебзастосунку KnAS4Web.
Choosing a web hosting service for applications based on Django framework
Keywords: вебхостинг; вебфреймворк; Python; Django; Heroku; PythonAnywhere; web hosting; web framework; 004.42; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.66