Управління персоналом підприємства - Колісник, Крістіна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є система управління персоналом підприємства. Предметом дослідження є система мотивації персоналу підприємства. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні завдання: - визначено сутність мотивації як однієї з основних складових системи управління персоналом підприємства; - проаналізовано мотиви діяльності працівників підприємства; - досліджено вітчизняний та закордонний досвід створення систем мотивації праці; - проаналізовано вплив мотивів на ефективність діяльності персоналу підприємства; - сформовано рекомендації щодо оцінки ефективності діяльності персоналу підприємств; - обґрунтовано комплекс заходів зі стимулювання персоналу. Ефективна система мотивації праці представляє собою головну умову ефективного функціонування підприємства. Така система повинна враховувати систему мотивів конкретних працівників та базуватися на справедливому оцінюванні ефективності праці.
Keywords: персонал; управління; мотивація; ефективність; підприємство