Проєктування та розроблення конструктора контенту для навчального програмного забезпечення - Котенко, Богдан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Використання інформаційних та комп'ютерних технологій вже довгий час має сильний вплив на широкий спектр різних галузей діяльності людини. Галузь навчання також не є винятком. У даній роботі розглядається процес розробки застосунку для створення контенту для навчального програмного забезпечення. Об’єкт дослідження – процес розробки програмного забезпечення. Предмет дослідження – конструктор контенту для навчального програмного забезпечення. Метою роботи є розробка конструктор контенту для навчального програмного забезпечення. Проведено аналіз популярності використання операційних систем в IT спільноті та на її основі було обрано фреймворк для розробки. Проведено огляд способів зберігання даних та способів їх передачі. Проаналізовано засоби конструювання тестувань. Проведено структуризацію застосування. Застосовано технологію об'єктно-орієнтованої (C#) розробки застосунку з використанням конструктора WinForm для створення інтерфейсу, реалізовано збереження даних за допомогою бази даних SQLite та їх поширення за допомогою Github. Проведено функціональне тестування застосунку на основі складених тест-кейсів, що підтверджують відповідність застосунка необхідним вимогам. Для розробки було використане середовище Visual Studio 2022 для платформи Windows з фреймворком .NET Framework з конструктором інтерфейсу WinForm з використанням об'єктно-орієнтованої мови C#.
Keywords: конструктор контенту; контент для навчального ПЗ; програмне забезпечення; Desktop платформа; тестування