Підвищення ефективності доставки швидкопсувних вантажів в місті Харків підприємством «ТОВ ВЕЛЕС−ТА» - Тремба, Ярослав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено рекомендації щодо оптимізації структури автопарку шляхом переходу від малотоннажних автомобілів до середньотоннажних, що дозволило скоротити кількість маршрутів з 7 до 3. Впровадження запропонованих рішень дозволяє зменшити сумарний добовий пробіг парку на 35 % (з 122,4 км до 79,4 км) та забезпечити річний економічний ефект у розмірі понад 780 тис. грн. Термін окупності проєкту становить 1,8 року. Рекомендації щодо впровадження. Результати роботи можуть бути використані «ТОВ ВЕЛЕС–ТА» для удосконалення логістичної діяльності, підвищення надійності «холодового ланцюга» та зниження собівартості перевезень в умовах міської дистрибуції. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: доставка швидкопсувних вантажів; міська логістика; холодовий ланцюг; маршрутизація; рухомий склад; математичне моделювання; ефективність