ВПЛИВ ВИПАДКОВИХ ДЕФЕКТІВ НА КОНЦЕНТРАЦІЮ НАПРУЖЕНЬ В АСФАЛЬТОБЕТОНІ ТА НА ВИЗНАЧЕННЯ ЙОГО МОДУЛЯ ПРУЖНОСТІ - Маляр, В. В.; Ільїн, Я. В.; Маляр, В. В.; Ильин, Я. В.; Malyar, V.; Iliyn, Ya. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Наведено результати розрахунків концентрацій напружень від пор та тріщин у структурі асфальтобетону. Показано вплив поверхневих тріщин на значення розрахункових модулів пружності асфальтобетону.
ВЛИЯНИЕ СЛУЧАЙНЫХ ДЕФЕКТОВ НА КОНЦЕНТРАЦИЮ НАПРЯЖЕНИЙ В АСФАЛЬТОБЕТОНЕ И НА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЕГО МОДУЛЯ УПРУГОСТИ
INFLUENCE OF RANDOM DEFECTS ON STRESS CONCENTRATION IN ASPHALT AND DETERMINATION OF ITS MODULUS OF ELASTICITY
Keywords: асфальтобетон; вібростенд; концентрація напружень; метод скінченних елементів; модуль пружності; штучні дефекти; напружено-деформований стан; асфальтобетон; вибростенд; концентрация напряжений; метод конечных элементов; модуль упругости; искусственные дефекты; напряженно-деформированное состояние; asphalt concrete; vibrostand; stress concentration; finite element method; elastic modulus; artificial defects; stress-strain state; 625.033.772