Механiчний дилатомер для визначення температурного коефiцiєнта лiнiйного розширення асфальтобетону в дiапазонi плюсових температур - Дорожко, Євген Вiкторович; Ряпухiн, Вiталiй Миколайович; Батракова, Анжелiка Геннадiївна (My University, 2014)
Механічний дилатометр для визначення температурного коефіцієнта лінійного розширення асфальтобетону в діапазоні плюсових температур, який складається з системи для вимірювання змін лінійних розмірів асфальтобетонного зразка, робочої камери з теплоносієм та терморегуляційної камери, який відрізняється тим, що система для вимірювання змін лінійних розмірів оснащена електронними індикаторами переміщень та штовхачами з кварцового скла, робоча камера також виготовлена з кварцового скла, а досліджуваний зразок розміщений на крихтах і пластині з кварцового скла.
Keywords: дорожнi покриття, асфальтобетоннi