Удосконалення дизельної системи паливоподачі з керованою формою характеристики упорскування - Ковтун, Віктор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У магістерській роботі виконано розрахунки дизельного двигуна з паливною системою Сommon Rail. Проведено аналіз паливних систем дизельних установок. Розглянуто математичне моделювання гідродинамічних процесів у системі живлення дизеля. Розглянуто розрахунковоекспериментальне дослідження системи живлення дизеля. Виконано оцінку економічної ефективності розробки. Робота присвячена методам поліпшення екологічних показників і зниження експлуатаційних витрат автомобільного двигуна за рахунок використання паливною системи Сommon Rail. Метою даного дослідження є застосування дизельної системи паливоподачі з керованою формою характеристики впорскування з широкими можливостями управління її параметрами. Для досягнення поставленої мети вирішуються такі задачі : 1. Провести аналіз існуючих паливних систем із керованою формою характеристики впорскування. 2. Застосувати новий спосіб управління формою характеристики впорскування з широкими можливостями управління її параметрами. 3. Застосувати математичні моделі гідродинамічних процесів акумуляторних систем фірми Bosch. Перевірити адекватність моделей шляхом порівняння результатів розрахунку з літературними і експериментальними даними. 4. Провести аналіз розрахунково-теоретичного дослідження впливу конструктивних та регулювальних параметрів ПС на характеристику впорскування. 5. Виконати економічний розрахунок.
Keywords: дизельний двигун; математична модель; система паливоподачі; Сommon Rail; каталітичний нейтралізатор