Дослідження систем управління ДВЗ гібридного автомобіля. - Алахмар, Салех (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є удосконалення методу і вибору засобів діагностування системи управління двигуном гібридного автомобіля. Об’єктом дослідження є процес роботи електронної системи управління двигуном автомобіля. Методи дослідження: аналіз, розрахунок і узагальнення отриманих результатів. Виконано класифікацію систем управління двигунів гібридних і звичайних автомобілів. Розглянуто шість сучасних схем систем управління двигуном гібридного автомобіля (СУДГА), їх закони регулювання, відносні особливості та переваги й недоліки. Проведено дослідження методів діагностування, його принципи і моделі діагностування, убудовані і розподілені системи діагностування, режим само діагностики. Удосконалена модель розрахунку витрати палива. Зроблено аналіз умов експлуатації і їх вплив на роботу СУДГА. Зроблено перспективи подальшого розвитку.
Keywords: діагностування; система управління двигуном; гібридний автомобіль; паливна економічність; токсичність; ефективність